Foto’s & filmpjes.

Het Chinese woord Qi betekent letterlijk lucht of adem. Qigong is een reeks bewegings- en ademhalingsoefeningen gericht op het stimuleren van vitale energie om de immuniteit tegen ziekten op te bouwen en interne schade te herstellen en te versterken. Het belangrijkste doel is om de Qi energie vrij door het lichaam te laten stromen zonder blokkades. Een persoon die Qi energie vrij door het lichaam laat stromen zal een goede gezondheid hebben. Regelmatige beoefening zorgt voor het loslaten van spanning, mentale harmonie en een ontspannen zenuwstelsel. Voor beoefenaars van vechtsporten brengt Qigong een toenemend uithoudingsvermogen, kracht en een sterkere focus.

Artikel in Hapinezz

Met Qigong (ook geschreven als Chi Kung) stimuleer en versterk je het zelfhelend vermogen van je lichaam. Qigong vergroot je bewustzijn en verdiept de verbinding en het welzijn van je eigen lichaam en geest.
Qigong is een Chinese bewegingskunst gebaseerd op eeuwenoude Oosterse filosofieën gecombineerd met hedendaagse (wetenschappelijke) inzichten. De helende Qigong oefeningen zijn makkelijk te leren en bestaan uit bewegingen die langzaam, rustgevend en ontspannend zijn. Qigong wordt ook wel beschouwd als ‘meditatie in beweging’. De vloeiende meditatieve bewegingen stimuleren de doorstroom van energie en zorgt voor ontspanning en balans van lichaam en geest.